09-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Klin kokos!

Kokos-trenden går som er farsott og det er nesten ingen  grenser for hva kokos kan brukes til! Som fuktighetsgiver av hud og hår, og som en god kilde på fett, fiber og mineraler som blant annet magnesium. Kokos nærer både fra utsiden og innsiden.

Kokos gjør vakker!

dreamstime_xl_50918764-1024x6671

Skjønnhetsmessig kan kokosolje brukes til så mangt! Her er noen eksempler: Behandle slitte tupper, myke opp neglebånd, til bruk i kroppsskrubb, leppepomade, sminkefjerner, pleie huden, lindre solbrent hud og lindre irritert hodebunn.

Kjendiser som Blake Lively og Gwyneth Paltrow sverger til kokosolje i sine skjønnhetsrutiner.

kokos1-1024x753

Med kokos i maten

Til matlaging bruker man kokosmelk, kokosolje og kokosmasse. Det er noe omdiskutert hvor mye man bør få i seg av oljen på grunn av et høyt fettinnhold, men har man en sunt og variert kosthold ellers, kan man absolutt spise litt kokos hver dag.

dreamstime_xl_50337142-1024x673 (1)

Smaken av kokos hører for mange sommeren til. Her har vi samlet noen friske og gode oppskrifter med bruk av kokos. Vel bekomme!

Kokosis med chiafrø og mango

Sommerlig is frisker opp varme dager! Lag denne sunne og friske varianten med smak av kokos og mango. Chiafrø bidrar med en spennende konsistens. Avkjøl deg med denne super-gode isen i sommer!

INGREDIENSER:

1 BOKS LETT KOKOSMELK

3 SS CHIAFRØ

REVET SKALL AV 1 STK LIME

SAFT AV 1 STK LIME

1 STK MANGO

SLIK GJØR DU:

  1. BLAND KOKOSMELK OG CHIAFRØ I EN BOLLE OG LA DET SVELLE I 5 MINUTTER.
  2. SKRELL MANGO OG FINHAKK DEN ELLER KJØR DEN SAMMEN TIL EN GROV MOS MED STAVMIKSER.
  3. RIV LIMESKALL OG HA DET I BOLLEN MED MELK OG FRØ, TILSETT LIMESAFT OG HELL BLANDINGEN I ISFORMER ELLER SMÅ KOPPER TIL DE ER ¾ FULLE.
  4. FORDEL MANGO I ISFORMER OG HELL I RESTEN AV BLANDINGEN MED CHIAFRØ. SETT FORMENE I FRYSEREN. STIKK INN ISPINNER NÅR BLANDINGEN SÅ VIDT HAR BEGYNT Å STIVNE. LA FORMENE STÅ 3-4 TIMER, SLIK AT ISEN STIVNER HELT.

Chiapudding med pasjonsfrukt og kokos

dreamstime_xl_58345531 (1)

Denne tropiske frokosten er skikkelig god, mettende og ikke minst super-sunn! Bruk fantasien og topp med det du liker best av frukt, nøtter og bær.

INGREDIENSER:

2 DL MANDELMELK, EVENTUELT HAVREMELK, KOKOSMELK ELLER LIGNENDE

3 SS CHIAFRØ

TOPPING:

1 STK PASJONSFRUKT

1 SS RISTEDE KOKOSFLAK (FERSKE ELLER TØRKEDE)

SLIK GJØR DU:

  1. HELL MANDELMELK I ET GLASS ELLER EN LITEN BOLLE.
  2. HA I CHIAFRØ, OG RØR GODT. DEKK TIL MED PLASTFOLIE OG SETT GLASSET/BOLLEN I KJØLESKAPET I MINST 3 TIMER, OG GJERNE OVER NATTEN. CHIAFRØENE VIL SVELLE, OG DU FÅR EN TYKK KONSISTENS PÅ PUDDINGEN.
  3. TOPP PUDDINGEN MED FRISK PASJONSFRUKT OG RISTET KOKOS VED SERVERING.

Kokospannekaker

dreamstime_xl_16048948-1024x683

Gi pannekakene en eksotisk touch med en hint av kokos! Serveres med tynne epleskiver, hakkede valnøtter og litt lønnesirup.

INGREDIENSER:

2 DL RISTET KOKOSMASSE

3 DL HVETEMEL

1 SS SUKKER

1 TS MALT KARDEMOMME

2,5 DL MELK

2,5 DL KOKOSMELK

4 STK EGG

SLIK GJØR DU:

  1. RIST KOKOS I EN TØRR PANNE OG SETT TIL SIDE. BLAND SAMMEN ALT DET TØRRE OG TILSETT MELK, KOKOSMELK OG EGG, RØR TIL EN GLATT RØRE. LA RØREN HVILE I CA. 20 MINUTTER.
  2. HELL LITT AV RØREN I EN STEKEPANNE OG DRYSS RASKT OVER LITT RISTET KOKOS. SNU PANNEKAKEN OG STEK DEN PÅ ANDRE SIDEN. BRETT DEM I FIRE OG HOLD DEM VARME.
  3. SERVERES MED TYNNE EPLESKIVER, NØTTER OG LITT SIRUP.

 

Kilder:

http://www.minmote.no/#!/artikkel/22929073/hud-og-haar-10-maater-aa-bruke-kokosolje-paa

http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/kokospannekaker/

http://www.kk.no/livsstil/dette-b%C3%B8r-du-vite-om-kokos-34165

Publisert: 31.05.2016 15:00